Grenspark Kempen~Broek

Buiten gewoon natuurlijk

Kempen~Broek ligt in de zogenaamde Vlakte van Bocholt aan de noordoostrand van het Kempens Plateau. Verschillende beken vloeien hier van het plateau samen in de vlakte waardoor een nat en moerassig gebied ontstond. Een aantal hoger gelegen, droge zandruggen steken hier boven uit. Omwoners van het broek ontgonnen de meer toegankelijke randzones voor hun levensonderhoud. Gevolg: een gevarieerd landschap dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur.

Bezoekers kunnen heel wat beleven in Kempen~Broek. Wandelaars, fietsers, ruiters, menners en mountainbikers kunnen via bewegwijzerde routes op hun eigen tempo genieten van het landschap, de natuur, de cultuurelementen en de rust.

Klik hier en plan je ontdekkingstocht.

Kempen~Broek is bij natuurliefhebbers gekend om zijn zeldzame planten en dieren. Neem zeker eens deel aan één van de vele geleide activiteiten om hiermee kennis te maken.

Het bijzondere en afwisselende landschap in Kempen~Broek bestaat uit meerdere, aan elkaar grenzende delen. Precies zoals een huis met kamers. Elke kamer heeft wat te bieden en straalt een eigen sfeer uit: bos, moeras, weiland, beekvallei,…. Net zoals in een huis, kan je van de ene naar de andere kamer, maar om één kamer te ontdekken heb je al snel een halve dag nodig. Elke kamer heeft zijn deur, een plek waar iets extra’s te beleven valt, zoals de Voorste Luysmolen (Sint-Maartensheide), de Smeetshoeve (Smeetshof), het Natuur- en Milieucentrum De Ijzeren Man (Weert), … Vanaf deze trekpleisters start je ontdekkingstocht.

Beoordeel en schrijf een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Winterslagstraat 87
Genk 3600 Vlaanderen BE
De weg vragen