Het Tourist Information Center is het onthaalcentrum voor bezoekers aan het grensoverschrijdende natuurpark Kempen~Broek, geeft toeristen en recreanten informatie over de regio en bemiddelt bij het reserveren. Daarnaast ontwikkelt het Tourist Information Center met haar partners concepten om het toerisme in het Land van Antje verder te ontwikkelen. Een van die concepten is het herstellen van de spoorverbinding Weert-Hamont-Antwerpen voor personenvervoer.

Het Land van Antje is de benaming voor de grensoverschrijdende regio die bestaat uit de Nederlandse gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas, Cranendonck, Maasgouw en de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Doelstelling is om gezamenlijk het Land van Antje te promoten door het ontwikkelen, uitwisselen en communiceren van unieke en onderscheidende kenmerken en activiteiten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in de groenste regio van de wereld.

Een intensieve samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, diensten en instellingen, moet de aantrekkingskracht, kwaliteit en waarde van de regio, voor zowel (toekomstige) inwoners, recreanten, toeristen en de zakelijke markt verhogen. De regio heeft veel te bieden en is uitermate interessant als vestigingsgebied voor bedrijven in de maakindustrie, logistiek, dienstverlening en land- en tuinbouw. Alle gemeenten tezamen kunnen profiteren van een grote toestroom van nationale en internationale toeristen, recreanten en bedrijven.

land-van-antje-kaart

 

De gemeenten in het Land van Antje: