Maaseik

Wat is er te doen in Maaseik.

logo-maaseik

Met een unieke mix van cultuur, natuur, historie en ontspanning wordt Maaseik terecht de “Parel van het Maasland” genoemd. Elke toerist vindt hier wel zijn gading. Onze nieuwe toeristische infogids mag dan ook weer gezien worden en laat je proeven van de vele troeven die onze stad heeft. Wij geven hier alvast een voorsmaakje.

Maaseik huisvest enkele absolute toppers in het museumlandschap: de oudste privéapotheek van het land, het Regionaal Archeologisch Museum en de kerkschatten van de Sint-Catharinakerk. De Codex Eyckensis, het oudste verluchte handschrift van de Benelux kan zelfs op internationale waardering rekenen! De Musea Maaseik spreken trouwens ook kinderen en jongeren aan, met onder meer workshops en de ontdekkingskamer. Vergeet ook niet langs te gaan bij de tijdelijke tentoonstelling ‘Romeinen in LEGO®-stenen’ en op de eerste zaterdag van de maand van 11 tot 15 uur bij het vermaarde John Selbachmuseum.

We hoeven er niet bescheiden over te doen, in Maaseik kan je toeven in niets minder dan topnatuur! We liggen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen, en daarbuiten kan je terecht in indrukwekkende gebieden als RivierPark Maasvallei, GrensPark Kempen-Broek en Duinengordel. Het beroemde fietsroutenetwerk doet zowat elk hoekje van onze stad aan, en ook ruiters en mountainbikers komen vlot aan hun trekken.

De Maasplassen staan garant voor uren waterplezier, we hebben de beste volleybalclub van het land, je kan binnen of buiten zwemmen, schaatsen, shoppen doe je van Kloosterbempden tot aan het Kolonel Aertsplein en terug. Streekproducten vind je van Aldeneik tot Opoeteren. Ballonvaart, stadswandeling, rondvaart? Het kan allemaal! Bovendien zijn er het hele jaar door evenementen die gesmaakt worden door jong en oud.

Wie de toeristische brochure doorbladerd heeft, weet dat hij zich niet zal vervelen in Maaseik. Niet voor niets zijn er heel wat overnachtingsmogelijkheden, van hotels tot B&B’s en vakantiewoningen. Ook kampeerders komen aan hun trekken met degelijk uitgeruste campings en natuurlijk de talrijke bivakplaatsen in het Oeterdal!