Kinrooi

Wat is er te doen in Kinrooi.

logo-kinrooi

Kinrooi is gelegen aan de regenrivier de “Maas”, in het uiterste N-O hoekje van Belgie. Het telt sinds 1971 vijf deelgemeenten: Ophoven, Geistingen, Kessenich, Molenbeersel en Kinrooi. Kessenich is het oudste dorp. Tegenover de neo-gotische Sint Martinuskerk van Kessenich ligt de ruine van een robuuste achthoekige mottetoren uit de 12 de eeuw.
Sinds de ontgrindingen in de uiterwaarden van de Maas is Kinrooi een echte watersportgemeente geworden. De Marec-jachthavens: “De Spaanjerd” in Ophoven en “Heerenlaak” in Aldeneik bieden plaats aan 1400 boten.
Zonnekloppers kunnen in de omgeving van “de Steenberg” terecht op een mooi zandstrand. Zeil- en surfliefhebbers kunnen op de Maasplassen hun hartje ophalen.
Geeft u liever het roer uit handen dan kan u een vaartocht over de Maas maken met de rondvaartboot “De Paep van Meinecom III”.
Voor wie van actie en variatie houdt, biedt Kinrooi en omstreken een waaier aan fiets- en wandelmogelijkheden. Proef de vrijheid van op je fiets en volg de blauwe genummerde signalisatieborden van het grensoverschrijdend fietsroutenetwerk “Kempen en Maasland” of fiets langs een van onze themaroutes: de Molenroute Kinrooi of de Maasvaartroute. Of trek uw stoute schoenen aan en wandel langs bewegwijzerde paden in de natuur- en bosgebieden van het Kempen-Broek en de Drie Eigen.
De drie windmolens en twee watermolens van Kinrooi geven de gemeente haar reputatie van molengemeente.