Cranendonck

Wat is er te doen in Cranendonck.

logo-cranendonck

Cranendonck ligt aan de A2 tussen Eindhoven en Weert en is ontstaan op 1 januari 1997 door samenvoeging van Budel en Maarheeze. De kernen Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk vormen sindsdien samen de gemeente Cranendonck. Op 1 januari 2015 telde Cranendonck 20.450 inwoners.

Cranendonck is een gemeente met een rijke historie, veel natuur en mooie monumenten. Aan de rechterkant op deze pagina vindt u alle informatie over de gemeente.

In Cranendonck zijn veel inwoners dagelijks bezig om ervoor te zorgen dat het wonen in de zes kernen fijn, veilig en goed is. Vijf van deze kernen hebben een buurtplatform. De platforms bestaan uit enthousiaste bewoners die zich inzetten voor het behoud van de leefbaarheid in de kernen. Ook hierover vindt u aan de rechterkant op deze pagina meer informatie.
In Cranendonck zijn er veel mogelijkheden om te sporten en daarnaast is er ook veel te beleven op recreatief gebied.

Cranendonck heeft diverse sportaccommodaties, een zwembad en andere faciliteiten. Ook zijn er veel verenigingen actief. De Gemeente Cranendonck neemt deel aan de regeling ‘brede impuls combinatiefuncties’ (voorheen impuls brede scholen, sport en cultuur). Aan de rechterkant op deze pagina vindt u alles over sporten, sportmogelijkheden en de (rol van) combinatiefunctionarissen.

Cranendonck is een gemeente met een rijke historie, veel natuur en mooie monumenten. Ook is er veel te beleven op toeristisch en recreatief gebied. Aan de rechterkant op deze pagina vindt u alle informatie hierover, waaronder ook een verwijzing naar alle evenementen in Cranendonck (en de regio).